På sprogskole i Sucre

Så har vi været på skolebænken igen igen med tre ugers intens sprogundervisning i mellem fire og seks timer om dagen. Ud over grammatik har vi haft samtaletimer, hvor særligt lærernes negative holdning til deres præsident, Evo Morales, er kommet frem med udtalelser som: ”Evo er diktator”, ”Evo bygger en vej tværs gennem landet hovedsageligt for at lette narkosmuglernes arbejde”, ”Evo forfølger oppositionen, hvis ledere alle er flygtet til andre lande”, ”Evo er en marionetdukke for de egentlige magthavere”, ”Bolivia er det mest korrupte land i verden”. Alt i alt var sprogundervisningen meget givende og vi kan nu danne en sætning på spansk 🙂

For sådan nogen som os der elsker god kaffe, er cappuccino til 10 kroner billigt, mens det for en bolivianer er mega dyrt. Vi får som frivillige udsendte beskedne 3500 kroner i diæt om måneden, mens den bolivianske gennemsnitsløn er 1400 bolivianers (ca. 1200 kroner). Når vi, de rige hvide gringo’er, fører os frem, tester vi nattelivet i Sucre. Til øredøvende højt cumbia- og reggaeton-musik kan det være svært at styre når der er dobbelt op på drikkevarer hele natten, og man konsekvent får serveret otte i stedet for fire store øl.

Under vores sprogophold har vi boet i projektets lejlighed i byen Sucre. Sucre er, sammenlignet med kaotiske, osende og larmende La Paz, en smuk by stærkt præget af kolonitiden med mange katolske kirker. Lige nu er vi 3 danske par i Bolivia i en overlapsperiode. Stine og Søren ankom for cirka 13 måneder siden og tager hjem i slutningen af august. Herefter vil vi sammen med Christoffer og Katrine køre projektet videre.

Klik her for at se billeder:

På sprogskole i Sucre

 

Skriv en kommentar